Delphin Software
Kontakt telefoni


Registracija korisnika

Šta dobijam registracijom ?

Registrovanim korisnicima dostupne su posebne opcije sajta i usluge naše agencije !

Zaboravili ste pristupnu lozinku ?

Ukoliko ste zaboravili vašu pristupnu lozinku kliknite ovde

Logovanje korisnika

Niste naš korisnik? Registrujte se!

Projektovanje i izrada XML sistema i SOAP servera

XML sistemi su pisani u XML jeziku sto je skraćenica od Extensible Markup Language (proširljivi jezik sa naznakama), a opravdano se naziva "proširljivi", jer omogućava prilagodjavanje svakom vidu podataka. Ono što je posebno važno, izuzetno je pogodan za internet komunikaciju, pa samim tim i za kreiranje veoma složenih internet sistema koji treba da opsluže veći broj korisnika istovremeno.

XML je u samom početku bio dizajniran za razmenu podataka putem ineterneta, ali danas je postao javni i opšte prihvaćeni standard za razmenu podataka između velikog broja računarskih sistema, pa tako sada možemo ovaj jezik komunikacije iskoristiti za preuzimanje podataka sa više različitih izvora, pa čak i ako ti izvori imaju različitu strukturu podataka.

Ono što je posebno lepo u priči o XML-u jeste činjenica da ga može pročitati svaki program koji je programiran za čitanje xml-a bez obzira na platformu na kojoj je pokrenut sam program. Drugim rečima, možemo pročitati podatke na unix sistemima isto kao i na windows sistemima ili bilo kom drugom operativnom sistemu. Pa čak možemo koristiti i obični mobilni telefon za čitanje xml podataka. Dakle, xml je standard za komunikaciju i razmenu velikog broja informacija na internetu.

U današnje vreme ovaj jezik se koristi za prosledjivanje podataka na osnovu xml requesta koji se šalje serveru, server zatim obrađuje zahtev i vraća rezultata takođe u xml formi koja je unapred definisana. Na taj način su danas kreirani, na primer, veliki online sistemi za rezervisanj hotela širom sveta putem interneta.

Ukoliko imate potrebu da za svoju prezentaciju sagradite XML sistem za razmenu podataka bilo kakave vrste, mi smo tu da vam pomognemo u tome. Za početak, dovoljno je da popunite donji formular i pošaljete nam vaš zahtev ili vašu ideju o tome šta želite i mi ćemo Vas ubrzo kontaktirati radi daljeg dogovora. Napominjemo da slanje zahteva nema obavezujuću formu već služi više da uspostavimo kontakt i razmotrimo sve mogućnosti oko kreiranja vašeg XML sistema za prezentaciju.

 

Ovaj verifikacioni broj unesite u polje

Search Engine Optimization
Tehnicka podrska OnLine
Pretplata
Zakazivanje
© 2011 Delphin Software | Sva prava zadrzana.
Agencija za projektovanje i izradu kompjuterskih programa Delphin Software
Sediste: Radovana Simica Cige 6, 11000 Beograd
Tel/Fax: (+381 11) 2492-681 Mobilni: (+381 69) 2003-972
Email: info@delphinsoftware.com (Informacije) support@delphinsoftware.com (Tehnicka podrska)